Tester
Tryggt. När du äger ett HotSpring® massagebad, kan du koppla av i trygg vetskap om att du har köpt det bästa massagebadet som finns. De klara och tydliga garantierna backas av Masco Corporation, ett solitt Fortune 500 bolag. HotSpring® har väldigt noga kontrollrutiner och är en av de få Spa-producenter med ISO-9001 certifiering. Med Everwood® underhållsfri utvändig panel, 100 % filtrering, Endurol® karmaterial och 12-punds fullisolering är det inte utan anledning att HotSpring® är världens mest sålda massagebad.

ISO-9001 certifiering
ISO-9001 certifiering är den högsta internationella standarden för produktionskontroll. Innan HotSpring® fick sin ISO-9001 certifiering från Lloyds i London, var man redan ledande på kvalitetskontroll. Likaväl tog det HotSpring® två är att uppnå nivån för ISO-9001certifieringen. Lloyds gick nitiskt igenom alla kontroll och rapporteringsrutiner och förbättrade HotSprings redan goda rutiner på alla områden. Det säger lite om vilken trygghet du kan känna med ett HotSpring i jämförelse med andra i vår bransch. Det ska vara tryggt!

Det köpet som ger mest för pengarna.
Världens största konsumentorganisation – Consumer Digest – har 7 gånger testat alla massagebad och utnämnt det som har bästa design och funktion i förhållande till pris. Varje gång har ett HotSpring®bad utsetts till vinnare i en av klasserna.

Överlägsen Säkerhet!
Hotspring är stolta över att vara den första och enda aktören på marknaden som erbjuder konsumenten trygghet i att äga ett massagebad i och med NSF P181 certifieringen. Certifieringen innebär att HotSpring uppfyller en omfattande samling normer som rör badets säkerhet. Detta gör att vi kan erbjuda maximal säkerhet för hela familjen.

Certifieringen innebär att HotSpring har bestått klarar en omfattande samling normer som mäter hela badets säkerhet och funktion i förhållande till att hålla maximal säkerhet för hela familjen i hemmet.

NSPI
National SPA & Pool Institute i USA är den största och viktigaste branschorganisationen för producenter av massagebad och simbassänger. Hotspring fick det mest prestigefyllda priset för bästa teknik och utförande i klassen för utomhus massagebad. HotSpring® är den enda producent av massagebad som erhållit utmärkelsen tre gånger.

Pool & Spa Outdoor
HotSpring har flera gånger blivit korad till bästa köp av tidskriften Pool & Outdoor, tidigare Pool & Spa Living.

Strömförbrukstest
Resultatet av testen var överbevisande, den visade att HotSpring har en extremt låg strömförbrukning. Testen utfördes med ett massagebad för 6-7 personer (vattenkapacitet 1700 liter), med 39°C konstant vattenvärme, användning 6 gånger/vecka à 30 minuter och medel utetemperatur på 10°C (motsvarar -10 om vintern och +20 om sommaren, som i Stockholm). Testresultatet visade att det relativt stora massagebadet inte förbrukade mer än 199 kWh per månad. Vid en så kall medeltemperatur är detta extremt bra. Förutsatt att priset per kWh är 1 kr blir strömutgifterna per månad inte mer än 199 kr. - För en så stor modell blir det bara en årlig strömutgift på 2400 kr. 

* Förutsatt ett kWh pris på 1 kr och användning i enlighet med testkriterierna. 

Hur är det möjligt att förbrunkingen är så låg?
Massagebaden från HotSpring räknas av många som branschens svar på Rolls-Royce och detta är inte utan grund... HotSpring är ensam om att använda den påkostade 12-punds högtrycksisoleringen, som är flera gånger mer effektiv än vanlig polyuretan isolering. Även alla andra komponenter hos HotSpring är konstruerade för lägsta tänkbara energiförbrukning och högsta kvalitet. De viktigaste egenskaperna för lägsta energiförbrukning på HotSpring massagebad är:

- Isolering
Under svenska temperaturförhållanden får du extra stora årliga uppvärmningskostnader om inte badet är fullisolerat med polyuretanskum. Isoleringen bibehåller inte bara värmen, den reducerar även ljud och ger värdefullt stöd för rör och kopplingar. HotSpring är en av väldigt få producenter som har fullt isolerade bad, och är dessutom ensam om att använda den påkostade 12-punds högtryckpolyuretan isoleringen. Denna påkostade isolering är flera gånger mer effektiv än en vanlig polyuretanisolering och isolerar tio gånger så bra som en normal husisolering. Denna 12-punds högtrycksisolering är den mest bidragande orsaken till att HotSpring har en dokumenterat lägre strömförbrukning än något annat massagebad. Ofta bara 1/3 av kostnaden.

- Isolerande lock
HotSprings ASTM-klassificerade lock är producerat under de strängaste kraven. Locken har perfekt passform till baden och bidrar därför bättre än andra motsvarande lock att hålla värmen. HotSprings lock har 10 cm tjock styrofoam isolering, isolerande klaff som sträcker sig ned över badet och med inlagd isolerande kudde mellan lockets två halvor. De är utformade för avrinning och strukturellt förstärkta med inbyggda aluminiumprofiler. Därför klarar locken ganska tunga snömängder (120 cm). Fyra låsbara stroppar säkrar mot vind och skyddar barn utan tillsyn.

- Konstant värme
Massagebad från HotSpring håller en konstant temperatur. Detta gör att du slipper kostsamma uppvärmnings-, nedkylnings- och reningsintervaller.

- Reningssystemet
Vårt unika reningssystem rengör vattnet så grundligt och effektivt att behovet för byte är minimerat. Detta gör att du slipper långa uppvärmningssekvenser av nytt vatten och därför slipper onödiga uppvärmningskostnader.

- Effektiv jetpump
I motsats till många andra märken är HotSprings jetpumpar noga anpassade för det verkliga behovet av effekt. Wavemaster®-jetpumpen förbrukar bara den mängd energi som är nödvändig för att ge en kraftfull och behaglig hydromassage.

- Varmluft
Varmluft genererad av jetpumpen, som normalt skulle ha gått förlorad, tillförs vattnet och bidrar till uppvärmningen av vattnet. Nedkylningsprocessen bromsas och utgifter till uppvärmning reduceras.

- Värmare
No-Fault seriens unika och patenterade design ger maximal effektivitet. Hela 98% av den producerade värmen tas tillgodo av vattnet. Olikt andra värmeelement är det patenterade No-Fault 1500 värmeelementet ingjutet i ett aluminiumblock som vattnet passerar i fyra rostfria rör. Energiåtgången blir därför minimal och driftkostnaderna hålls nere. Pga de extremt goda isolerings egenskaperna hos HotSpring Massasgebad är värmeelementet på 1500 watt mer än tillräckligt. Vi avråder från bad med stora värmeelement på många tusen watt, det säger sig självt att dessa är dåligt isolerade och förbrukningen blir därefter.

- Seperat cirkulationspump
HotSpring är i motsats till många andra massagebad utrustade med en separat cirkulationspump som håller kontinuerlig och ljudlös rening av allt vatten i badet (ca. 20 gånger pr. dygn). Det unika hos HotSprings, Silent Flo 5000, cirkulationspump är att den är vattenavkyld och för energin tillbaka till vattnet. Pga HotSprings 12-punds isolering är energin från cirkulationspumpen, 75 watt, under många förhållanden tillräckligt för att ensamt värma upp badet. Inkoppling av värmeelementet är vid sådana tillfällen onödigt!

- Belysning
Från och med 2001 modellerna har alla bad i HotSpring och Tiger River serien fått belysning med lysdioder i stället för lysrör och glödlampor. Fördelen med lysdioder är att dessa bara förbrukar en bråkdel av strömmen som en vanlig glödlampa gör, och att de aldrig behöver bytas!

- Rörsystemet
HotSpring har ett bra dimensionerat rörsystem speciellt utformat med tanke på att minimera friktionen (bl.a utan 90° vinkel). Resultatet blir att det krävs mindre energi trots att HotSpring har marknadens högsta vattenvolym och munstyckstryck i massageenheterna.

- Smart jet / Jetselector
HotSpring kan med sitt patenterade SmartJet-system erbjuda varierad massage utan att badet är konstruerat med många eller överdimensionerade jetpumpar.
HotSpring - när kvalitet är viktigt
Inga andra massagebad har erhållit så många priser, certifikat och kvalitetsmärkningar.


Gilla oss på Facebook