Press och media

Hot Spring Massasjebad

Ställ höga krav när du väljer spabad och slipp en kostsam historia

Det är lätt att som konsument bli lurad av oseriösa återförsäljare av spabad. Valen är många och det är lätt att låta sig sköljas med i beskrivningar om magiska jet-munstycken, LED-lampor och pulserande massage. Och då glömma det viktigaste kravet av alla, att det är anpassat till skandinaviskt klimat.

Att känna till skillnaden på de olika modellerna som marknaden och vad leverantörerna erbjuder är otroligt viktigt. Att du som konsument informerar dig och inte litar blint på säljare är det som förmodligen kommer avgöra hur härlig din tid med ett spabad kommer bli.

För det är klart att det är härligt att bada, och att kunna göra det året runt dessutom – vilken lyx. Att vatten är en förutsättning till liv vet de flesta och ett spabad kan även erbjuda varma bad som ökar blodcirkulationen, minskar stress, ger massage och en stunds avkoppling från vardagens problem. Och då är det viktigt att allt fungerar så att man slipper jobba med underhåll och vara orolig för att något ska gå sönder.

Stor skillnad i kvalitet beroende på leverantör
Ett spabad placeras oftast utomhus och måste då klara av de temperaturväxlingar vårt skandinaviska klimat bjuder på. Att produkten är full-isolerad är något av det första du som köpare bör säkerställa, oavsett vilken prisklass du tittar på. När du vet att ditt spabad är fullt isolerat, gärna med 12-punds högtryck-polyuretan, kan du känna dig säker på att badet inte kommer utsättas för frostskador när temperaturen visar minus tjugo grader. En god isolering påverkar även uppvärmningskostnaderna, eftersom vattnet kan hålla en jämn temperatur slipper man en strömförbrukning som skjuter i höjden i samma takt som minusgraderna blir fler under vintern. Det håller dessutom nere ljudnivån och skapar ett bra skydd för kopplingar och rör.

Bespara dig onödiga kostnader
På ytan kan två spabad se i princip likadana ut, men på elräkningarna kan det skilja många tusenlappar. För att vara säker på att du gör ett bra val kan du kräva skriftliga garantier och en produkt vars strömförbrukning genomgått oberoende tester. Ett sådant test har av gjorts av HotSpring, som enda producent i spabad-branschen, och utförts av Exponent Inc., ledande oberoende institution inom vetenskaplig testning och teknisk dokumentation.

Strömförbrukningen kan skilja sig upp mot 700 procent!

Badet från HotSpring som testades hade en årlig strömförbrukning på 2 400 kronor. Ett på ytan likvärdigt spabad, med en helt annan isolering, från en annan producent förbrukade hela 14 000 kronor per år. Med det resultatet kan HotSpring erbjuda en garanterat lägsta förbrukningskostnad, i snitt två till fyra gånger lägre än konkurrenternas.

Historian bakom det bästa spabadet på marknaden
Knut Giever, som är grundare av HotSpring Massagebad AB, åkte på en stor mängd mässor och besökte fabriker för att få en bild av kvalitet och utbud innan man valde ut vilken producent som skulle säljas av HotSpring.

– Det vi möttes av hos producenterna var förvånade, det fanns bara ett fåtal som kunde visa upp en produkt som håller för vårt skandinaviska klimat. Och för mig som är elektriker från grunden häpnade jag över hur dåliga förutsättningar många av produkterna hade, berättar Knut.

Tillslut hittade man en producent i USA som höll den kvalitet HotSpring står för. Ett vinnande val har det visat sig, för idag är man marknadsledande inom kvalitet, hygien och energibesparing i spabads-branschen och har varit det i över 20 år.